Studium Wychowania Fizycznego i Sportu

Z Historia AGH
Wersja z dnia 08:54, 9 kwi 2021 autorstwa MariuszWijas (dyskusja | edycje) (Źródła (w układzie chronologicznym))
(różn.) ← poprzednia wersja | przejdź do aktualnej wersji (różn.) | następna wersja → (różn.)
Przejdź do nawigacji Przejdź do wyszukiwania
Studium Wychowania Fizycznego i Sportu
Rok założenia 1974


Pochodzi od Studium Wychowania Fizycznego
Przekształcony na:

Obowiązek wychowania fizycznego studentów szkół wyższych został wprowadzony rozporządzeniem Ministrów Oświaty i Zdrowia z dnia 5 stycznia 1950 roku.

W roku akademickim 1951/1952 na Akademii powołano jednostkę prowadzącą zajęcia z wychowania fizycznego pod nazwą Studium Wychowania Fizycznego.

W roku akademickim 1974/1975 Studium przyjmuje nazwę Studium Wychowania Fizycznego i Sportu.

Władze studium

 FunkcjaRok odRok do
Tadeusz RokossowskiKierownik19661980

Osoby związane ze studium

Tadeusz Rokossowski

Bibliografia

Książki

  • [Skład Osobowy AGH ... 1974/1975]. Kraków 1975, s. 128
  • [Skład Osobowy AGH ... 1976]. Kraków 1976, s. 64
  • [Skład Osobowy AGH ... 1978/1979]. Kraków 1979, s. 138
  • [Skład Osobowy AGH ... 1979/1980]. Kraków 1980, s. 125
  • [Skład Osobowy AGH ... 1982/1983]. Kraków 1983, s. 137
  • [Skład Osobowy AGH ... 1986/1987]. Kraków 1986, s. 139
  • [Skład Osobowy AGH ... 1994]. Kraków 1994, s. 119-120
  • [Skład Osobowy AGH ... 1998]. Kraków 1998, s. 137-138
  • [Skład Osobowy AGH ... 2003]. Kraków 2003, s. 135-136

Artykuły

Inne

Źródła (w układzie chronologicznym)

stan na dzień 05.03.2021