Studium Wychowania Fizycznego i Sportu: Różnice pomiędzy wersjami

Z Historia AGH
Przejdź do nawigacji Przejdź do wyszukiwania
(Źródła (w układzie chronologicznym))
(Źródła (w układzie chronologicznym))
 
(Nie pokazano 2 wersji utworzonych przez 2 użytkowników)
Linia 43: Linia 43:
  
 
==== Inne ====
 
==== Inne ====
* Studium Wychowania Fizycznego i Sportu [online] [ przeglądany 18.02.2021]. Dostępny w: http://www.swfis.agh.edu.pl/
+
* Studium Wychowania Fizycznego i Sportu [online] [ przeglądany 10.01.2022]. Dostępny w: http://www.swfis.agh.edu.pl/
  
 
== Źródła (w układzie chronologicznym) ==
 
== Źródła (w układzie chronologicznym) ==
Linia 55: Linia 55:
 
*[[Media:Zarzadzenie Ministra Oswiaty i Szkolnictwa Wyzszego z dnia 13 czerwca 1969 r. Nr A-15, poz. 125, s. 2-3.pdf|Zarządzenie Ministra Oświaty i Szkolnictwa Wyższego z dnia 13 czerwca 1969 r. (Nr DT-4-014/4/69) w sprawie struktury organizacyjnej Akademii Górniczo-Hutniczej im. Stanisława Staszica w Krakowie. ''Dziennik Urzędowy Ministerstwa Oświaty i Szkolnictwa Wyższego. A - Dział Szkolnictwa Wyższego'' 1969, Nr A-15, poz. 125, s. 2-3]]
 
*[[Media:Zarzadzenie Ministra Oswiaty i Szkolnictwa Wyzszego z dnia 13 czerwca 1969 r. Nr A-15, poz. 125, s. 2-3.pdf|Zarządzenie Ministra Oświaty i Szkolnictwa Wyższego z dnia 13 czerwca 1969 r. (Nr DT-4-014/4/69) w sprawie struktury organizacyjnej Akademii Górniczo-Hutniczej im. Stanisława Staszica w Krakowie. ''Dziennik Urzędowy Ministerstwa Oświaty i Szkolnictwa Wyższego. A - Dział Szkolnictwa Wyższego'' 1969, Nr A-15, poz. 125, s. 2-3]]
  
*[[Media:Protokół z posiedzenia Senatu AGH w dniu 23 września 1982 roku.pdf|''Protokół z posiedzenia Senatu Akademii Górniczo-Hutniczej im. Stanisława Staszica w Krakowie w dniu 23 września 1982 roku.'' (Ad.2 Wnioski o powołanie dyrektorów pozostałych instytutów i Biblioteki Głównej oraz wnioski o powołanie kierowników zakładów na najbliższą kadencję 1982/83 - 1984/85, s. 8))]]
+
*[[Media:Protokół z posiedzenia Senatu AGH w dniu 23 września 1982 roku.pdf|''Protokół z posiedzenia Senatu Akademii Górniczo-Hutniczej im. Stanisława Staszica w Krakowie w dniu 23 września 1982 roku.'' (ad. 2 Wnioski o powołanie dyrektorów pozostałych instytutów i Biblioteki Głównej oraz wnioski o powołanie kierowników zakładów na najbliższą kadencję 1982/83 - 1984/85, s. 9)]]
  
 
*[[Media:Protokół z posiedzenia Senatu AGH 28 czerwca 1984 roku.pdf|''Protokół z posiedzenia Senatu Akademii Górniczo-Hutniczej im. Stanisława Staszica w Krakowie, które odbyło się w dniu 28 czerwca 1984 roku'' (Ad.3k Sprawy osobowe : zaopiniowanie wniosku w sprawie powołania na stanowisko Kierownika Studium Wychowania Fizycznego i Sportu - dr. Adama Grochala, s. 11)]]
 
*[[Media:Protokół z posiedzenia Senatu AGH 28 czerwca 1984 roku.pdf|''Protokół z posiedzenia Senatu Akademii Górniczo-Hutniczej im. Stanisława Staszica w Krakowie, które odbyło się w dniu 28 czerwca 1984 roku'' (Ad.3k Sprawy osobowe : zaopiniowanie wniosku w sprawie powołania na stanowisko Kierownika Studium Wychowania Fizycznego i Sportu - dr. Adama Grochala, s. 11)]]
Linia 63: Linia 63:
 
*[[Media:Protokol z posiedzenia Senatu AGH w dniu 30 pazdziernika 1996 r.pdf|''Protokół z posiedzenia Senatu AGH w dniu 30 października 1996 roku'' (ad. 3 Wręczenie powołań na stanowisko dyrektora i kierowników jednostek pozawydziałowych, s. 2)]]
 
*[[Media:Protokol z posiedzenia Senatu AGH w dniu 30 pazdziernika 1996 r.pdf|''Protokół z posiedzenia Senatu AGH w dniu 30 października 1996 roku'' (ad. 3 Wręczenie powołań na stanowisko dyrektora i kierowników jednostek pozawydziałowych, s. 2)]]
  
*[[Media:Protokół z posiedzenia Senatu AGH w dniu 27 listopada 1996 roku.jpg|''Protokół z posiedzenia Senatu AGH w dniu 27 listopada 1996 roku'']]
+
*[[Media:Protokol z posiedzenia Senatu AGH w dniu 27 listopada 1996 r.pdf|''Protokół z posiedzenia Senatu AGH w dniu 27 listopada 1996 roku'' (ad. 3 Wręczenie powołań na stanowisko dyrektora i kierowników jednostek pozawydziałowych, s. 2)]]
  
 
*[[Media:Uchwała Senatu nr 143 144 145 146 147 148 2008 Senatu AGH z dnia 29 października 2008r.pdf|Uchwała Senatu nr 143/144/145/146/147/148/2008 Senatu AGH z dnia 29 października 2008 r. w sprawie wyrażenia opinii o powołaniu przez Rektora kierowników jednostek pozawydziałowych]]
 
*[[Media:Uchwała Senatu nr 143 144 145 146 147 148 2008 Senatu AGH z dnia 29 października 2008r.pdf|Uchwała Senatu nr 143/144/145/146/147/148/2008 Senatu AGH z dnia 29 października 2008 r. w sprawie wyrażenia opinii o powołaniu przez Rektora kierowników jednostek pozawydziałowych]]
Linia 83: Linia 83:
 
*[[Media:Zarządzenie Nr 62 2019 w sprawie statusu i struktury organizacyjnej Studium Wychowania Fizycznego i Sportu.pdf|Zarządzenie Nr 62/2019 Rektora Akademii Górniczo-Hutniczej im. Stanisława Staszica w Krakowie z dnia 1 października 2019 r. w sprawie statusu i struktury organizacyjnej Studium Wychowania Fizycznego i Sportu]]
 
*[[Media:Zarządzenie Nr 62 2019 w sprawie statusu i struktury organizacyjnej Studium Wychowania Fizycznego i Sportu.pdf|Zarządzenie Nr 62/2019 Rektora Akademii Górniczo-Hutniczej im. Stanisława Staszica w Krakowie z dnia 1 października 2019 r. w sprawie statusu i struktury organizacyjnej Studium Wychowania Fizycznego i Sportu]]
  
'''''<span style="color:red;">stan na dzień 05.03.2021</span>'''''
+
'''''<span style="color:red;">stan na dzień 10.01.2022</span>'''''
  
 
[[Category: Jednostki międzywydziałowe i pozawydziałowe]]
 
[[Category: Jednostki międzywydziałowe i pozawydziałowe]]

Aktualna wersja na dzień 12:38, 4 lip 2022

Studium Wychowania Fizycznego i Sportu
Rok założenia 1974


Pochodzi od Studium Wychowania Fizycznego
Przekształcony na:

Obowiązek wychowania fizycznego studentów szkół wyższych został wprowadzony rozporządzeniem Ministrów Oświaty i Zdrowia z dnia 5 stycznia 1950 roku.

W roku akademickim 1951/1952 na Akademii powołano jednostkę prowadzącą zajęcia z wychowania fizycznego pod nazwą Studium Wychowania Fizycznego.

W roku akademickim 1974/1975 Studium przyjmuje nazwę Studium Wychowania Fizycznego i Sportu.

Władze studium

 FunkcjaRok odRok do
Tadeusz RokossowskiKierownik19661980

Osoby związane ze studium

Tadeusz Rokossowski

Bibliografia

Książki

  • [Skład Osobowy AGH ... 1974/1975]. Kraków 1975, s. 128
  • [Skład Osobowy AGH ... 1976]. Kraków 1976, s. 64
  • [Skład Osobowy AGH ... 1978/1979]. Kraków 1979, s. 138
  • [Skład Osobowy AGH ... 1979/1980]. Kraków 1980, s. 125
  • [Skład Osobowy AGH ... 1982/1983]. Kraków 1983, s. 137
  • [Skład Osobowy AGH ... 1986/1987]. Kraków 1986, s. 139
  • [Skład Osobowy AGH ... 1994]. Kraków 1994, s. 119-120
  • [Skład Osobowy AGH ... 1998]. Kraków 1998, s. 137-138
  • [Skład Osobowy AGH ... 2003]. Kraków 2003, s. 135-136

Artykuły

Inne

Źródła (w układzie chronologicznym)

stan na dzień 10.01.2022